انواع دستگاه لیزر موهای زائد
دستگاه لیزر موهای زائد امروزه یکی از بهترین روشها برای از بین بردن موهای زائد است. در دهه هفتاد کشف شد که نور لیزر، برای درمان و بهبود باز شدن رگها استفاده میشود، همزمان به این نتیجه رسیدند که این عامل میتواند باعث کاهش رشد مو هم شود. میدانید که موهای زائد ظاهری ناخوشایند به افراد میدهد؛ و همواره بسیاری از افراد به دنبال راهی برای از بین بردن این دسته از موها هستند.
اگر میخواهید با به روزترین و موثرترین روش از بین بردن موهای زائد آشنا شوید با ما همراه باشید و با انواع دستگاه لیزر موهای زائد بیشتر آشنا شوید و اگر میخواهید موهای زائد خود را لیزر کنید، بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید و لیزر مناسب برای حذف موهای زائد خود را انتخاب کنید.
دلایل برتری لیزر به روشهای سنتی
لیزر موهای زائد بهترین روش در حال حاضر برای از بین بردن موهای زائد است. دائمی بودن نتایج لیزر درمانی آن را به گزینه بهتری نسبت به وکس و استفاده از ژیلت تبدیل کرده است. هر چند که استفاده از روشهای سنتی هم داری مزایای میباشد، ولی معایب فراوانی دارد که باعث برتری لیزر نسبت به این روشها میشود. از جمله معایب استفاده از وکس برای نابودی موهای زائد میتوان به لایه برداری پوست، اسکار و خشکی پوست، موهای درون روییده، سوختگی پوست و… اشاره نمود.
از جمله معایب شیو کردن موهای زائد این است که این روش اصطکاک خیلی زیادی بر روی پوست فرد ایجاد میکند و ممکن است زخمهای ریزی بر روی پوست ایجاد شود که باعث احساس سوزش در پوست میشود. در صورتی که پوست شما جزو پوستهای حساس است و یا پر از آکنه و جوش است بهتر است از روش دیگری برای حذف موهای زائد استفاده کنید. غالباً در پاکسازی پوست از موهای زائد به روش شیو کردن، موها به سرعت دوباره رشد میکنند و ممکن است حتی دو بار در هفته نیاز به تکرار شیو کردن داشته باشید.
عملکرد لیزر موهای زائد چگونه است؟
نور لیزر به رنگ حساس است و هر چیزی که تیره رنگ باشد را میسوزاند. با حرارت دادن موی تیره رنگ داخل فولیکول مو، فولیکول مو آسیب میبیند و از بین میرود. عملکرد دستگاه لیزر به این صورت است که فقط فولیکولهایی که در فاز رشد باشند را میسوزاند و فولیکولهایی که در مرحله استراحت باشند تاثیری ندارد و به همین دلیل از بین رفتن موهای زائد طول میکشد.
به عبارتی در طی جلسات لیزر موهای زائد، لیزر نوری از خود ساطع میکند که این نور توسط کیسههای لولهای شکل درون پوست که مو را به وجود میآوردند، جذب خواهد شد و انرژی نور به گرما مبدل میشود.
لیزر موهای زائد برای چه قسمتهایی بهتر جواب میدهد؟
لیزر کردن بیشتر برای قسمتهایی مثل بیکینی و زیر بغل و حتی پاها به دلیل ضخامت این نواحی نسبت به نواحی دیگر معمولا بیشترین نتیجه گیری را دارند. ولی لیزر بخشهایی مثل دستها بهتر است با مشورت پزشک انجام شود.
چه اشخاصی کمترین نتیجه را از لیزر موهای زائد خواهند گرفت؟
عوامل زیادی بر نتیجه جلسات لیزر اثر گذار است. مثلا رنگ موهای زائد، نوع پوست و و ضخامت و نوع دستگاه.لیزر عموما برای همه افراد به خوبی پاسخگو است، به جز اشخاصی که دارای موهای سفید، خاکستری، بلوند و قرمز هستند و همچنین تتو (خالکوبی) باعث میشود که دستگاه لیزر در آن ناحیه نتواند عملکرد مناسبی داشته باشد.
آشنایی با انواع دستگاههای لیزر
دستگاه لیزر الکسانداریت Alexandrit
یکی از شناخته شدهترین و یکی از انواع دستگاه لیزر موهای زائد است. این دستگاه مجهزه به مانیتور لمسی برای تسهیل انجام تنظیمات و کار با دستگاه است. امکان تغییر مدت زمان پالسهای درمانی از میکرو ثانیه به ثانیه و بالعکس با توجه به هدف درمان را دارد. این دستگاه یکی از بهترین و سریعترین دستگاههای لیزر به کار میرود.
طول موج در این دستگاه به صورت مستقیم در ریشه و فولیکول مو نفوذ پیدا میکند. این دستگاه ابتدا فقط برای پوستهای روشن ساخته شد و فقط برای افرادی که پوست روشن و موهای تیره داشتند مناسب بود، اما امروزه با پیشرفت فناوری دستگاه، افراد با پوست روشن و زیتونی و کمی تیره نیز میتوانند از این دستگاه فوق العاده استفاده کنند.
این دستگاه که عمدتا برای پوستهای روشن بیشترین نتیجه را در پی دارد ولی در صورتی که پوست تیره ایی دارید دقت داشته باشید که از سیستم خنک کننده برایتان استفاده شود.
یکی از مهمترین نکات در مورد دستگاه الکساندرایت که لازم است بدانید این است که؛ دستگاه الکسانداریت دارای انواع متعددی است که به صورت مختصر از آنها نام میبریم:
- دستگاه لیزر اوریون orion
- دستگاه لیزر آلاماAlama
- دستگاه لیزر کوتراCuter
از مزیتهای این دستگاه می توان به پاک کردن لکهایی که بر اثر کهولت سن به وجود میآید، اشاره کرد. درمان رگهای عنکبوتی، پاک کردن تتو، درمان واریس از دیگر مزیتهای دستگاه است.
دستگاه دایود لیزر
استفاده از دستگاه دایود برای حذف موهای زائد تقریبا بدون درد است و معمولا برای پوستهای تیره و خیلی تیره مناسب است.بهتر است که حدودا یک ماه در معرض نور خورشید قرار نگیرید و در صورت هم زمان شدن لیزر شما و تابستان، میتوانید از ضد آفتاب استفاده کنید. یا در حین ورزش در تابستان یا زمستان باید پوست خود را با لباس بپوشانید یا از ضد آفتاب بیش از ۳۰SPF استفاده کنید.
از مهمترین طول موجهای به کار رفته در دستگاه دایو لیزر میتوان طول موجهای ۷۵۵ نانومتر مناسب برای از بین بردن موهای نازک و طول موج ۸۰۸ نانومتر مناسب برای موها با ضخامتهای مختلف و ۱۰۶۴ نانومتر مناسب برای موهای ضخیم مانند موهای بیکینی، اشاره کرد.
این روش عملاً روشی بدون درد است و در آن فرد احساس هیچگونه ناراحتی و درد نخواهد داشت و سابقه ایمنی بالا و سیستم خنک کننده برای جلوگیری از آسیب زدن به پوست و مناسب بودن برای از بین بردن انواع مو باعث استفاده گسترده این دستگاه برای حذف موهای زائد شده است.
دستگاه لیزر موی ایلایتLPL
دستگاه لیزر موی ایلایت LPL، دقیقا پالسهای کنترل شده نور را منتشر میکند که توسط رنگدانه مو، جذب میشود. در این فرآیند تارهای مو گرم میشود و باعث از بین بردن سلولهای مسئول رشد مو در بلند مدت خواهد شد.
ایلایت ترکیبی از LPL و فرکانس رادیویی است و مزیت LPLو فرکانس رادیویی این است که به عمق بیشتر نفوذ میکند و بر رنگدانههای پوست تاثیری نمیگذارد. این دستگاه لیزر برخلاف دستگاههای لیزر دیگر میتواند موهای خاکستری رنگ و قرمز را از بین ببرد و این فن آوری هم زمان میتواند امکان جوانسازی پوست شود و در مجموع این ویژگی باعث تمایز این دستگاه از دستگاههای لیزر دیگر میشود.
دستگاه لیزر روبی Ruby
دستگاه لیزر روبی اولین دستگاهی است که برای از بین بردن موهای زائد مورد تایید قرار گرفته است و با روی کار آمدن دستگاههای لیزر دیگر این دستگاه به مرور کنار گذاشته شد و در حال منسوخ شدن است.
این دستگاه با طول موج کوتاه ۶۹۴ نانومتر ملانین مو را مورد هدف قرار میدهد. این دستگاه به دلیل جذب بالا برای موهای نازک مناسب است و به دلیل تغییر رنگ برای پوستهای تیره مناسب نیست.
از دیگر ویژگیهای دستگاه لیزر روبی میتوان به درد کم در حین لیزر اشاره کرد و همچنین برای نتیجه گیری با این نوع دستگاه نیز به تعداد جلسات بیشتر دارید.
دستگاه لیزر ان دی یاگ YAG:Nd
این دستگاه لیزر ان دی یاگ جدیدترین دستگاه برای حذف موهای زائد است و فقط برای لیزر پوستهای برنزه یا تیره ساخته شده است. این دستگاه علاوه بر حذف دائمی موهای زائد برای از بین بردن آسیبهای پوستی ناشی از آفتاب و همچنین پاک کردن تتو مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه از طول موج ۱۰۶۴ نانومتر کار میکند و اصلیترین نگرانی استفاده از این دستگاه لیزر خطر سوختی و ایجاد زخم و درد زیاد است.
سخن پایانی
بهتر است قبل از استفاده از دستگاه لیزر برای رفع موهای ناخواسته از اطلاعاتی که در مورد انواع دستگاههای لیزر موهای زائد در اختیار شما گذاشتهایم، استفاه کنید. مطمئنا این روزها شما نام دستگاههای لیزر متفاوتی میشنوید که ممکن است باعث سردرگمی شما برای انتخاب نوع دستگاه لیزر برای حذف موهای زائد خود میشوید. اکنون شما با انواع دستگاههای لیزر و این که کدام یک از این دستگاهها برای شما مناسب باشد، آشنا هستید. امروزه بیشتر دستگاههای الکساندرایت و دایو و کمتر دستگاههای دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.